0.00 грн.
Зробити замовленняАнтиоксиданти - це поживні речовини, які є своєрідною пасткою для вільних радикалів, нейтралізуючи утворені ними хімічні процеси. При нормальному функціонуванні системи регуляції в організмі зберігається необхідна рівновага між кількістю реакцій окислення і швидкістю споживання антиоксидантів. Збої в регуляторній системі, викликані недостатнім надходженням в організм корисних антиокислювачів, викликають пошкодження здорових клітин, внаслідок чого можуть виникнути ряд неприємних захворювань.
Які бувають антиоксиданти
Антиокислювачі виробляються в організмі людини самостійно, або ж можуть надходити разом з їжею. Останні, у силу свого походження можуть бути природними або синтетичними. Якщо існує необхідність відновити клітинний баланс і нейтралізувати несприятливі окислювальні процеси в організмі, то рекомендується споживання підвищеної кількості антиоксидантів ззовні.
Головними постачальниками антиокислювачів природного походження є овочі та фрукти. Причому найбільша концентрація поживних речовин спостерігається в сортах, що мають кисло-солодкий смак, червоний, чорний або синій колір. Синтетичні антиокислювачі - це всілякі БАДи, лікарські препарати або засоби по догляду, частина яких мають у своєму складі все ту ж рослинну сировину. Каротиноїди, флавоноїди, селен, вітаміни групи С, Е і CoQ10 - основний захист клітин від негативного впливу вільних радикалів.
Найбільша кількість поживних речовин - антирадікалів міститься у свіжих фруктах і овочах, які багаті вітамінами, каротиноїдами, альфаліпоєвою кислотою та іншими корисними елементами. Експерти в галузі дієтології та охорони здоров'я рекомендують щоденне вживання антиоксидантів для захисту свого організму від негативного впливу навколишнього середовища.