0.00 грн.
Зробити замовленняГлютамін є однією з найбільш поширених амінокислот в організмі, яка відноситься до несуттєвих, так що організм може синтезувати її самостійно. Разом з іншими 21 амінокислотами він може створювати нові білки. Глютамін становить до 60% амінокислот в м'язових клітинах, і хоча він відбувається з природних джерел, часто необхідно його доповнювати у вигляді харчових добавок.
Глютамін є загальним інгредієнтом у багатих білками харчових продуктах, наприклад таких, як м'ясо, молочні продукти та бобові, і часто є складовою багатьох протеїнових харчових добавок. Крім того, він сприяє функціонуванню м'язових клітин, здійснює позитивний вплив на імунну систему, володіє сильним антикатаболічним ефектом, запобігає руйнуванню м'язових волокон.
У формі харчової добавки також рекомендується для профілактичних і регенеративних ефектів, сприяє детоксикації організму, захищає організм від перевантаження під час тренування. Глютамін також покращує баланс азоту та допомагає запобігти м'язовим втратам, регулює виробництво глікогену у печінці, баланс білків в організмі, обмін речовин і багато іншого. Це важливий субстрат для лейкоцитів і його зменшення, після тривалого навантаження, може привести до його дефіциту, що погіршує функціональну здатність лейкоцитів.
Глютамін також є важливим засобом збільшення, захисту та регенерації м'язової маси. Це пов'язано з тим, що глютамін сприяє виробленню гормону росту і створює антикатаболічний ефект. Під час тренування його рівень знижується, особливо якщо спортсмен дійсно інтенсивно тренується. Згодом це може бути великим стресом для організму. Тому глютамін, у вигляді харчової добавки, рекомендований як спортсменам, так і всім іншим під час дієти, при скороченні прийняття вуглеводів, спалюванні зайвого жиру і схудненні, для підтримки м'язової маси. Його роль полягає в нормалізації рівня гормону росту, регенерації м'язів, стимулюванні м'язової гідратації та придушенні молочної кислоти в м'язах.
Ефекти глютаміна на організм:
- збільшує синтез білка та глікогену;
- захищає м'язи від катаболізму;
- сприяє функціонуванню імунної системи;
- підвищує рівень гормону росту;
- має детоксикуючі властивості;
- запобігає втраті м'язової маси;
- регулює баланс і метаболізм білків;
- відновлює м'язову масу.